2016-09-20 19:00:15• hírek • Szatmár.ro

A vívást népszerűsítették az új főtéren

Az olimpiai aranyérmes Simona Pop is besegített kedd délután a vívás Szatmárnémetiben rendezett népszerűsítésébe. Az új főtér rendezvénygödrében ugyanis kicsik és nagyobbak mutatták be az eddig tanultakat, remélve, hogy mások is kedvet kapnak a szatmári megyeközpontban nagy hagyománnyal rendelkező sporthoz.

A Román Vívószövetség már több éve szervezi meg párhuzamosan több településen is a vívást népszerűsítő rendezvényét. Szatmárnémeti mellett most további 11 településen mutatták be tudásukat a vívók, hogy meghozzák az utánpótlás kedvét a sporthoz.

Szatmárnémetiben a "Gyuszi-gödörben" gyűltek össze a sportolók, na meg az érdeklődők. A tőrözők és párbajtőrözők előbb Csiszár Ferenc mesteredzővel melegítettek be, majd mindenki párt találva magának megkezdődtek a könnyed küzdelmek.

A rendezvényen jelen volt Simona Pop olimpiai aranyérmes vívó is, aki szintén pástra lépett, bemutatva a haladó párbajtőrözők mozdulatait. Az olimpiai bajnok csapatból Ana Maria Popescu Konstancán, Loredana Dinu Krajován, Simona Gherman pedig Brassóban segített a leendő vívó-reménységek toborzásában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: